Epi-no Ervaringen -

De bevalling van Iris Lensveld, verloskundige,

Zelfs mijn eigen verloskundige was onder de indruk. Zij zei dat ik perste alsof ik al wist hoe het tijdens een bevalling allemaal werkt

“Een vriendin van mij beviel zonder knip of scheur van een negenponder. Dus toen ik voor het eerst zwanger was, vroeg ik haar meteen hoe ze dat had gedaan. Ze vertelde enthousiast over Epi-no en hoe ze met de geboortetrainer geoefend had. Ik vond dit eerlijk gezegd een beetje eng klinken. Maar toen een andere vriendin me precies hetzelfde vertelde over haar bevalling, besloot ik Epi-no ook te proberen. Helemaal omdat ik als verloskundige dan meteen ervaring op kon doen. Dat helpt niet alleen mij, maar ook alle andere vrouwen in mijn praktijk.”

Ik wist precies wat ik moest doen

“Zo gezegd zo gedaan. Ik vond oefenen met Epi-no in het begin erg spannend en ik moest wennen aan het gevoel, maar na een tijdje ging het steeds beter. Ik voelde me zekerder. Uiteindelijk heb ik dat tijdens mijn bevalling ook gemerkt. Niet alles verliep soepel. Integendeel! De uitdrijvingstijd was bij mij best wel lang, meer dan een uur. Maar opeens was er die herkenning. Ik voelde wat ik met het oefenen met Epi-no ook had gevoeld. En toen wist ik precies wat ik moest doen om het laatste stukje persen vlot te laten verlopen. En dat viel ook mijn verloskundige op. Zij was vooraf best sceptisch over het oefenen met Epi-no, maar na mijn bevalling is ze zo positief geworden dat ze heeft besloten zelf de geboortetrainer ook te gebruiken als ze zwanger raakt.”

Profijt voor en na de bevalling

“Mijn verloskundige zei dat ze het gevoel had dat ik perste alsof dit mijn tweede bevalling was. Alsof ik wist wat er zou gaan gebeuren. En ik ben er zelf van overtuigd dat Epi-no ervoor heeft gezorgd dat ik geen vacuüm nodig heb gehad. En daarom heb ik ook na mijn bevalling geoefend met Epi-no. Ik merk hierdoor dat alles al snel weer aanvoelde zoals het was. En dat vind ik een tweede pluspunt van Epi-no, want met een kleintje ben je hartstikke druk en wil je zoveel mogelijk met je kindje doen. Door mijn ervaring zal ik in de Liv Verloskundigen-praktijk Epi-no zeker aanraden. Niet alleen voor de bevalling, maar ook bij vrouwen die last hebben van urineverlies na hun bevalling. Ik heb er namelijk zoveel profijt van gehad. Dat gun ik iedere zwangere vrouw.”