Epi-no Ervaringen -

Marina

Toen ik zwanger was en het blije nieuws vertelde, kwam een vriendin naar me toe en zei: “Geef een gil wanneer je in week 37 zit, dan heb ik nog een goede tip voor je.” Ik wist niet waar ze het over had, maar in die week vroeg ik haar er wel naar. Zij vertelde me toen over Epi-no. “Je gebruikt een blauw ballonnetje wat je opblaast om te oefenen op je bevalling.” Ik dacht dat ze een grapje maakte. Maar ze was serieus. En omdat zij zo mooi bevallen is, zonder enige scheur en lange uitdrijfperiode, gaf ik haar het voordeel van de twijfel. Ze vertelde me namelijk dat Epi-no hiervoor had gezorgd.

Ik was heel zeker

Ik kocht Epi-no via het internet en startte met oefenen. En natuurlijk vond ik het eerst best wel gênant. Als ik het ballonnetje dan een klein beetje opgepompt had, durfde ik het eerst helemaal niet naar buiten te geleiden. Maar na een dag of drie – en heel veel giechelende telefoongesprekken met mijn vriendin – begon ik aan het oefenen te wennen. Ik durfde de ballon steeds verder op te blazen en kwam in de periode vlak voor de bevalling tot wel 8 centimeter. Dat gaf mij zo’n zelfvertrouwen! Ik wist nu namelijk zeker dat persen tijdens het bevallen nu ook wel moest lukken. Zelfs het even wachten en ontspannen. Hoe dat aanvoelt had ik nu immers al zelf ervaren. En kunnen oefenen!

Ik wist wat ik moest doen

Na 41 weken was het pas zover. Ik kreeg weeën en kon gaan bevallen. Binnen zes uur is Joep geboren. Het was een droombevalling – in hoeverre je daar dan van kunt spreken – want mijn uitdrijvingsperiode duurde ook nog eens slechts 20 minuten. Ik weet zeker dat dit door het oefenen met Epi-no komt. Ik heb in die oefenweken namelijk geleerd te vertrouwen op mezelf. Alle horrorverhalen die ik van tevoren had gehoord, was ik helemaal vergeten. Ik was ook helemaal niet gestrest. Bij het persen dacht ik zelfs… Hee ja, dit ken ik! En juist dat zelfvertrouwen heeft mij een bijzondere en vooral ook gezonde bevalling bezorgd. Zonder knip of scheur.

Mijn vriendinnen ook

Na mijn positieve ervaring hebben mijn vriendin en ik nog drie andere zwangere vriendinnen overgehaald te gaan oefenen met Epi-no. En raad eens? Ze zijn allemaal zonder knip bevallen! Ik vind dit eigenlijk zo geweldig dat ik elke verloskundige aanraad er met cliënten over te praten. Want Epi-no werkt echt. Mijn vriendinnen en ik leveren het bewijs!