Epi-no Nieuws

‘Gaaf’; Verloskundige Marianne Wigbers vertelt

Marianne Wigbers…en daar gaat het gebeuren. Ze aarzelt niet, ze haalt heel diep adem en duwt met al haar kracht. “Pers maar door Anna, dat doe je goed.”

Het is vertrouwen wat ik zie, in zichzelf, en in haar lichaam.

“Ik kan dit! Ik wil dit en ik doe dit, omdat ik weet dat ik het kan, dat het kan.”

Lees verder

Bekkenfysiotherapeut Andrea Pilz vertelt

Papegaaij en Tegelaar Sinds 6 jaar werk ik als bekkenfysiotherapeut in een particuliere praktijk in Kampen. Door mijn subspecialisme seksuologie komen in de praktijk veel vrouwen met pijnklachten bij het vrijen (dyspareunie) of vaginistische klachten. Deze groep vrouwen heeft een gemeenschappelijk probleem: een teveel aan onwillekeurige spanning van de bekkenbodemspieren.

Lees verder

Doula Willeke Klerks. Wat is een doula eigenlijk?

WillekeRoos-10x15Wanneer je op zoek bent naar wat extra steun tijdens je zwangerschap en bevalling kun je aan een doula denken. Wat is een doula?

Een doula kan het best omschreven worden als een zwangerschaps- en bevallingscoach. Het is een ervaren en kundige vrouw, die je op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna.

Lees verder

Iris Lensveld, verloskundige

Zelfs mijn eigen verloskundige was onder de indruk. Zij zei dat ik perste alsof ik al wist hoe het tijdens een bevalling allemaal werkt

Een vriendin van mij beviel zonder knip of scheur van een negenponder. Dus toen ik voor het eerst zwanger was, vroeg ik haar meteen hoe ze dat had gedaan. Ze vertelde enthousiast over Epi-no en hoe ze met de geboortetrainer geoefend had.

Lees verder

Ook zwangere vrouwen in Afrika bereiden zich goed voor!

SimaviIn ontwikkelingslanden vormen moeders de kern van hun gemeenschap. Ze zorgen voor het inkomen en hun gezin, maar lopen ook grote gezondheidsrisico’s. Nog steeds sterven er jaarlijks ongeveer 350.000 vrouwen in het kraambed door een gebrek aan medische zorg en kennis.

Simavi vindt dat iedere vrouw recht heeft op een veilige zwangerschap en bevalling en steunt aanstaande moeders. Samen met lokale partners werkt Simavi in de armste gebieden in ontwikkelingslanden aan het terugdringen van moedersterfte.

Lees verder

Jij bent je onderneming!

Jij onderneemt het boekomslag

Vraag jij je wel eens af, waarom je doet, wat je doet? Twijfel je wel eens aan je ondernemerschap?Vind je het lastig om alle ondernemersvaardigheden goed te beheersen?

In het boek “Jij onderneemt het” van Cisca Stasse komen veel verschillende ondernemerskills aan bod. Daarnaast staat jouw inbreng, jouw voorkeur en jouw gevoel centraal. Want elke ondernemer is anders. Logisch want ieder mens is uniek. Toch benaderen ondernemers social media, pr, marketing, sales, etc, vaak zoals  “het  hoort.”

Lees verder

Anja Roobol, kraamverzorgende

Het fijne aan Epi-no is dat vrouwen zelf aan de slag kunnen en meer vertrouwen krijgen in hun lichaam en bevalling.

AnotherMiracleIk werk als zelfstandig kraamverzorgende en mijn praktijk heet Another Miracle. Zwangere vrouwen melden zich vroeg in de zwangerschap voor kraamzorg bij mij aan. Op deze manier leer ik vrouwen tijdens de zwangerschap kennen en weet ik wat hun wensen zijn tijdens de bevalling en kraamtijd. Dit vinden stellen fijn aangezien ze dan al weten wie hun kraamtijd komt verzorgen.

Lees verder

Even voorstellen

Natasja-TijhuisSinds kort ben ik, Natasja Tijhuis, verkooppunt van de Epi-no geworden. Als oefentherapeute Cesar werk ik in mijn eigen praktijk in Coevorden, waar ik mensen behandel met diverse lichamelijke klachten. De basisgedachte bij oefentherapie is dat we als mens als een geheel functioneren. We bekijken daarom niet alleen lokaal het gebied van de klachten, maar ook de spieren en gewrichten eromheen.

Lees verder

Angelique Visser, bekkenfysiotherapeut

Angelique_VisserS

“Mijn patiënte is inmiddels bevallen. Ze is erg enthousiast over Epi-no. En ik nu ook.”

Angelique Visser werkt dagelijks met vrouwen die bekken(bodem)klachten hebben. Een specifieke groep die terecht komen bij professionals met een uitgebreid portfolio. Zo is Angelique al sinds 1989 fysiotherapeut. In 1996 is ze zich gaan specialiseren in bekkenproblematiek.

Lees verder

Marry Fermont fotografeert emoties

Tijdens mijn opleiding verloskundige vroeg ik mezelf het volgende af: we fotograferen alles tegenwoordig: bruiloften, zwangere buiken, baby’s, zélfs begrafenissen. Waarom slaan we dan het allermooiste moment in ons leven over? De geboorte van je kindje!

Lees verder

Ariane van Geijn, antroposofisch verpleegkundige

“Epi-no is een goed hulpmiddel om je gesterkt te voelen in je fysieke en geestelijke kunnen”.

Ik ben antroposofisch verpleegkundige en geef yogales aan zwangere vrouwen. Daarom geef ik voorlichting over het gebruik van de Epi-no en verkoop deze geboortetrainer ook.

Lees verder

Volgens de vroedvrouw

Jolande Brom is vroedvrouw bij praktijk De Toekomst in Valkenswaard. In 2011 had zij – samen met een cliënte – haar eerste ervaring met de Epi-no:

Mijn cliënte was op de Epi-no geattendeerd door haar zus. Ze vroeg mij om informatie. We besloten samen de geboortetrainer te gaan gebruiken.

Lees verder

Verloskundigen uit de Drechtsteden leren bij

Vrouwen bevallen al miljoenen jaren. Maar dit wil niet zeggen dat er op het gebied van verloskunde niet wat bij te leren valt. Integendeel. Veel verloskundigen interesseren zich voor nieuwe uitvindingen, andere zienswijzen en moderne hulpmiddelen. Een aantal van hen schoof daarom op 25 mei jl. aan bij een voorlichtingsavond over Epi-no.

Lees verder

Verloskundige Mariska Vonk. Wat is zo bijzonder aan haar praktijk?

Praktijk Het Wonder (regio: Houten, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, Werkhoven en Odijk) bestaat uit één verloskundige: Mariska Vonk. Zij is in 2005 afgestudeerd en geeft haar cliënten persoonlijke begeleiding. Wensen als thuis of poliklinisch bevallen, in bad, op de baarkruk, in bed of in een andere houding kunnen worden gerealiseerd.

Lees verder