Top secret

Train je vagina gezond

Wereldwijd hebben miljoenen vrouwen weleens last van vaginale droogheid of ongemakken. Soms is medicijngebruik de oorzaak of de overgang. Zwanger zijn en bevallen doen ook nogal wat met je vagina (je bekkenbodemspieren en je hormoonspiegel). Het is dan ook niet meer dan logisch dat je lichaam er eventjes over doet hiervan te herstellen. Houden je klachten echter langer dan 8 weken aan, weet dan dat het zaak is er wat aan te doen.

Natuurlijk is een vaginale klacht niet iets waar je makkelijk over praat. Maar bedenk vooral dat het geen ongewone klacht is. Er is bijna geen vrouw ter wereld die niet ooit een periode heeft meegemaakt dat haar lichaam minder oestrogenen aanmaakt. Omdat dit hormoon er onder meer voor zorgt dat de vagina vochtig wordt en goed doorbloed is, kan het zijn dat sommige vrouwen tijdens zo’n periode vaginale ongemakken ervaren. Dat is allesbehalve ongewoon.

Kom in actie!

Gelukkig kun je zelf vaginale droogheid te lijf gaan. Het is namelijk mogelijk de gezondheid van de vagina bevorderen door je bekkenbodemspieren te trainen. Door regelmatig te oefenen (je spant de spieren aan en leert ze ontspannen) verbeter je namelijk de bloedtoevoer naar de vagina. En daarmee zorg je meteen voor een betere vochttoevoer. Epi-no is een handig hulpmiddel wanneer je je bekkenbodemspieren wilt trainen. Met dit apparaatje leer je namelijk heel bewust die spieren te gebruiken, aan te spannen en te ontspannen.

Goed voor elke vrouw

Als de conditie van je bekkenbodemspieren goed is, loop je minder kans dat je last hebt van vaginale droogheid. Een ander voordeel van goed getrainde bekkenbodemspieren is dat je een langere én intensievere orgasmen krijgt. En dat is goed nieuws voor elke vrouw. Voor zwangere vrouwen helpt Epi-no bij de voorbereiding op de bevalling. Het oefenen met dit apparaatje zorgt er namelijk voor dat de vagina minder snel beschadigd raakt tijdens de geboorte. En een bijkomend tweede voordeel is dat je vagina en bekkenbodem na de bevalling sneller herstellen.

Meer weten?

Er zijn tal van gespecialiseerde (bekken- en oefen) therapeuten die ervaring hebben op het gebied van bekkenbodemklachten en seksualiteit. Met een aantal van die professionals hebben wij goede contacten. Wil je weten bij jou in de buurt bij wie je terecht kan? Neem dan gerust contact met ons op!