Over ons

Importeur en distributeur Tami Kalir aan het woord

“Ik heb Epi-no (helaas) niet zelf uitgevonden, maar wel zelf ontdekt”, zegt Tami Kalir. Zij neemt alle hoofdtaken van Firma Orjan voor haar rekening en staat vierkant achter haar product. “De filosofie achter Epi-no sprak me zo aan dat ik dit product graag in Nederland en de Benelux op de markt wilde brengen.”

Ze vertelt verder: “In 2005 was Epi-no nog niet in Nederland verkrijgbaar. En doordat ik als fysiotherapeut en zwangerschapsdocent op het terrein van zwangerschap en bevallen werkzaam was, leerde ik het product kennen. De filosofie achter de geboortetrainer sprak me zo aan en dat ik besloot ermee aan de slag te gaan. Ik was namelijk zwanger. Gaandeweg raakte ik steeds enthousiaster. Na de bevalling – en vooral het spoedige herstel erna – was ik om en ben ik gaan zoeken hoe ik de geboortetrainer in Nederland (en de Benelux) verkrijgbaar kon maken. Zo is met de geboorte van mijn zoon ook ‘Firma Orjan’ geboren.”

Met zelfvertrouwen beval je beter

Tami is van mening dat bevallen een topprestatie is. En – net als bij iedere andere topprestatie – is er een flinke dosis innerlijke kracht, geloof, energie en zelfvertrouwen nodig om dit life-event te volbrengen. “Epi-no helpt de zwangere vrouw. Ik vind namelijk dat elke vrouw het recht op een veilige en natuurlijke bevalling heeft. En op de mogelijkheid om op die ervaring je leven lang (samen met je partner) met plezier op terug te kijken.”

Ondernemend in de zorg rondom zwangere vrouwen

“De innerlijke overtuiging dat elke vrouw in staat is om die topprestatie van goed en natuurlijk bevallen te leveren brachten mij waar ik nu ben: ondernemend in de zorg rondom zwangere vrouwen. Met een achtergrond als behandelaar en de kennis van een ervaringsdeskundige”, alsdus Tami. Een bijzondere combinatie. Want Tami weet niet alleen wat behandelaars belangrijk vinden, ze weet ook welke onzekerheden vrouwen voelen. En wat hen kan helpen de bevalling vol moed tegemoet te zien en als positief te ervaren.