Sex na de bevalling

De eerste keer dat je weer seks gaat hebben na je bevalling, is voor jou en je partner ongetwijfeld spannend. Je lichaam heeft immers flink wat veranderingen ondergaan in de afgelopen maanden. Wellicht vraag je je af of seks pijn kan gaan doen of dat je vrijen met je partner misschien heel anders zal ervaren. Dit is wat wij je alvast kunnen vertellen en aanraden:

Geef het tijd

Het is belangrijk dat je je lichaam na je bevalling tijd en rust geeft om zich te herstellen. Hierbij is het handig te weten dat het ongeveer zeventien dagen duurt voordat je baarmoedermond weer volledig gesloten is. Wacht daarom zeker drie weken voor je weer seks hebt, dan weet je zeker dat de kans op een ontsteking minimaal is.

Wees creatief

Je zult merken dat pas wanneer je een beetje gewend bent aan het kersverse moederschap, je vanzelf ook weer toe bent aan romantiek en seks. Misschien is het verstandig om de eerste keer niet tot penetratie over te gaan. Zelfs klaarkomen kan namelijk anders aanvoelen dan voor de bevalling. Gelukkig kun je op heel veel verschillende manieren van elkaar genieten. Gewoon een kwestie van een beetje creatief zijn.

Praat…

Wees eerlijk tegen jezelf en je partner als je het spannend vindt om weer seks te hebben. Voor je partner kan het immers ook moeilijk zijn om de eerste stap weer te nemen. Samen kunnen jullie vast tot een goede oplossing komen. Praat er vooral over. Dan weten jullie allebei van elkaar hoe jullie erover denken.

En geniet!

Er zijn genoeg redenen om na je bevalling je seksleven nieuw leven in te blazen. Seks is namelijk gezond, het ontspant, je wordt er vrolijk van en je slaapt er beter door. Hou die gedachte in je achterhoofd wanneer je een beetje opziet tegen de eerste keer seks na je bevalling. Uiteindelijk zorgt een goed seksleven er ook voor dat je oog voor elkaar houdt! Ook na je bevalling.