Epi-no Ervaringen -

Nazette Smith, verloskundige

Ik heb al een aantal jaar een eigen praktijk in Den Haag, verloskundigepraktijk LIFE. Ik had via via over Epi-no gehoord en de nieuwsbrief gelezen. Naar wat ik hoorde en las klonk het allemaal erg interessant. Maar eigenlijk wist ik niet zoveel over het ontstaan van de geboortetrainer. En ik vroeg me toch wel af: waar komt deze vandaan? Voor mij is het namelijk erg belangrijk dat ik weet waar iets vandaan komt, voordat ik ermee ga werken. Toen ik hoorde hoe het verhaal achter Epi-no in elkaar zat, was ik om: het idee om te oefenen op je bevalling past namelijk perfect bij mijn visie om vrouwen hier goed op voor te bereiden. Daarom ben ik sinds januari 2012 officieel voorlichting- en verkooppunt voor Epi-no.”

Slim voorbereiden op de bevalling

“Tijdens een goed gesprek met de leverancier en nadat ik zelf onderzoek heb gedaan, ben ik erachter gekomen dat Epi-no is gemaakt naar het voorbeeld van een oud Afrikaans gebruik. Afrikaanse vrouwen bereiden zich intensief voor op hun bevalling door gebruik te maken van kalebassen van verschillende groottes om hun spieren en weefsel in het bekkenbodem gebied te trainen en te versoepelen. Een Duitse arts heeft ervoor gezorgd dat dit principe werd vertaald naar een slim ‘apparaat’ waarmee vrouwen kunnen oefenen op de uitdrijving. En daarmee is Epi-no meteen een ideaal hulpmiddel voor mijn praktijk. Ik ontmoet veel vrouwen die tegen hun bevalling opzien.
Ze hebben geen vertrouwen in hun eigen lijf en zijn bang voor uitscheuringen.

Met Epi-no neem je angsten weg

“Ik bespreek met elke cliënte een geboorteplan en probeer de cliënten in mijn praktijk zo goed mogelijk te coachen naar een natuurlijke bevalling. Daarom heb ik besloten met Epi-no te gaan werken. Met de Epi-no kunnen zij de veranderingen die hun lichaam ondergaat tijdens de bevalling veel beter opvangen. Met deze geboortetrainer kunnen zij alvast ervaren hoe de uitdrijving aanvoelt. Hiermee hoop ik hun angsten tijdens de echte uitdrijving voor een groot deel weg te kunnen nemen. Mijn eerste cliënte die de Epi-no in gebruik wil nemen, heeft zich al aangediend. Binnenkort kan ik dus ook de ervaringen van mijn eigen cliënten delen met andere zwangere vrouwen en mijn vakgenoten. Ik verheug me erop de positieve resultaten van de Epi-no binnen verloskundigepraktijk LIFE binnenkort te ervaren en te delen.”

Februari 2012.