Epi-no Ervaringen -

Tamar

Ik begon de Epi-no te gebruiken in het begin van week 38 van mijn eerste zwangerschap. Ik heb de geboortetrainer bijna dagelijks gebruikt en kwam tot 7 cm. Mijn bevalling duurde in totaal 12 uur en de persfase duurde ongeveer 20 minuten. Na een paar keer persen was mijn zoon al geboren. Het verschil dat oefenen met de Epi-no maakte was voor mij enorm.

Zonder stress geboren

Tijdens het oefenen met de Epi-no besefte ik hoe elastisch mijn lichaam eigenlijk is. Hierdoor kreeg ik het vertrouwen dat bevallen echt mogelijk is. Het gaf me ook zekerheid dat ik mijn lichaam dit aankon. Voor mijn bevalling heb de gynaecoloog daarom gevraagd om al het mogelijke te doen om niet te hoeven inknippen. En tijdens de persfase had ze goed nieuws; ik kon echt natuurlijk bevallen! Ik merkte dat ik genoeg power had om te persen, maar vanwege de positie op het bed had ik niet genoeg houvast voor mijn voeten. Toen heb ik de gynaecoloog toch maar gevraagd om een klein knipje te maken om me te helpen. Ze deed wat ik vroeg en met de volgende perswee was mijn zoon geboren. Hij kwam er perfect uit! Zijn hoofdje was rond, zijn lichaamskleur was roze, hij had totaal geen stress gehad gedurende de bevalling en het eindigde dus allemaal heel goed.

Na de bevalling merk je zeker resultaat

Hoewel ik slechts een paar hechtingen van het inknippen had, kon ik goed merken dat dit mijn herstel niet ten goede kwam, De pijn die het veroorzaakte was behoorlijk groot. Daarom betreur ik achtreraf weleens dat ik de Epi-no niet regelmatiger heb gebruikt. Want dan had ik de bevalling wellicht zonder knipje kunnen doen. Ik kan de Epi-no iedereen aanraden. Voor de bevalling kan niemand weten hoeveel het zal helpen, maar na de bevalling merk je zeker resultaat.