Even voorstellen

Natasja-TijhuisSinds kort ben ik, Natasja Tijhuis, verkooppunt van de Epi-no geworden. Als oefentherapeute Cesar werk ik in mijn eigen praktijk in Coevorden, waar ik mensen behandel met diverse lichamelijke klachten. De basisgedachte bij oefentherapie is dat we als mens als een geheel functioneren. We bekijken daarom niet alleen lokaal het gebied van de klachten, maar ook de spieren en gewrichten eromheen.

Eén van mijn specialiteiten is bekkentherapie. Mensen met incontinentieklachten krijgen bij mij bekkenbodemtraining, maar we trainen daarbij ook de ademhaling en de werking van de spieren rondom het bekken. In verschillende houdingen en bewegingen proberen we het geleerde dan zo goed mogelijk toe te passen,  zodat men in het dagelijks leven meer controle krijgt. Tevens geef ik cursussen zwangerschapsbegeleiding om zwangere vrouwen zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna.

Bij een studiedag van bekkentherapeuten kregen we voorlichting over de Epi-no en ik werd meteen enthousiast. Dat een cliënt op eenvoudige wijze kan meten of ze de bekkenbodem aanspant of ontspant is volgens mij een grote winst voor de behandeling. Op deze wijze kan je sneller, effectiever en beter meetbaar de bekkenbodem trainen. Zowel voor de zwangere als voor de vrouw met incontinentieklachten is dit een makkelijk bruikbaar middel.

Het zou mooi zijn als de Epi-no in de vergoeding van de verzekering zou kunnen komen, zodat de drempel om het aan te schaffen lager wordt. Als vrouwen interesse hebben in de Epi-no kunnen ze een afspraak met me maken zodat we rustig de werking en toepassing ervan kunnen doornemen.